Thyme Out

LiefmansCocktail: Thyme Out

Voor de nieuwe Liefmans Fruitesse cocktails experimenteerde cocktailblogger Matthias Soberon (@ServedbySoberon) met twee écht Belgische ingredienten. In een gewaagde mix van Genever, limoensap, thijm en uiteraard Liefmans Fruitesse serveert hij ons de "Liefmans Thyme Out." Door zijn toegankelijke ingrediënten is deze cocktail dan ook zeer geschikt als een alternatieve aperitief tijdens de feestdagen.

Matthias: “De ‘Thyme Out’ is een ode aan de Belgische culinaire erfgoed, niet alleen (fruit)bier, maar ook Genever, staat centraal in deze cocktail. Eenvoudige suikersiroop biedt zoetheid en vers limoensap frisheid zonder te zuur te zijn. Verder is tijm een ideaal kruid om een niet al te voor de hand liggende toets toe te voegen die mooi contrasteert met de Liefmans Fruitesse.”

Thyme Out 4

Tijdens een exclusieve cocktailsessie konden onze Liefmans fans stemmen voor hun favoriete cocktail. De Liefmans Thyme Out verzamelde de meeste stemmen en werd zo bekroond tot de beste Liefmans cocktail van 2018.

Recept van de Liefmans Thyme Out:

50 ml Genever
25 ml limoensap
20 ml suikersiroop
Liefmans Fruitesse

Matthias: “Liefmans Fruitesse is een bier met een zeer uitgesproken en fruitig smakenpalet, maar doordat het gaat over kersen, aardbeien, frambozen,... is het tegelijkertijd een toegankelijk product. Mijn algemene inspiratie voor de Liefmans cocktails komt van bij de klassieke 'Sour' Cocktails: dit is een mengeling van een spirit naar keuze, een zuur ingrediënt (veelal citroen of limoen) en een zoetstof, maar dan wel telkens een combinatie die heerlijk mengt met de warme fruitigheid van Liefmans Fruitesse.”

Voeg de Genever, het limoensap en de suikersiroop samen in een glas gevuld met ijs. Roer goed door en top af met Liefmans Fruitesse. Roer nog een laatste keer goed door en werk de cocktail af met tijm.

cheap nba jerseys wholesale nba jerseys discount nba jerseys cheap nba jerseys wholesale nba jerseys discount nba jerseys cheap nba jerseys wholesale nba jerseys discount nba jerseys cheap nba jerseys wholesale nba jerseys discont nba jerseys